Els Beneficis de la joguina de fusta Tangram

tangramEn diverses ocasions hem exposat la dificultat que suposen les matemàtiques pel seu caràcter abstracte, és per aquest motiu que proposem diferents recomanacions amb diferents joguines i materials dels que  disposa la tenda de joguines de fusta, per a pal·liar aquesta i altres dificultats que presenten els nens en edat escolar.

Donat que el joc és un gran aliat per a l’aprenentatge pretenem orientar en els beneficis que algunes joguines tenen per a que els nens aprenguin, comprenguin i reforcin continguts escolars,  aconseguint que s’interessin per allò que estan aprenent.

Aquest cop la joguina protagonista és la joguina de fusta Tangram, un trencaclosques, amb uns beneficis com a joc que passen per ser una eina d’estimulació per al desenvolupament de la creativitat en l’etapa infantil i un recurs didàctic per a prevenir i intervenir en les diverses dificultats de l’aprenentatge.

El Tangram és un joc d’origen xinés, existeixen al mercat diferents tipus, però el clàssic consta de set elements, tots ells de fusta, dos triangles grans, un mitjà i dos petits,  un quadrat i un paral·lelogram i units formen un quadrat. El joc es presenta en una caixa de fusta amb cartes que mostren infinitat de models per a crear i en darrera podrem trobar la solució per a aquelles figures que ens posen resistència a resoldre-les.

A part de proporcionar hores de diversió i entreteniment, representa un excel·lent recurs per a l’ensenyament de la geometria, i aporta al jugador creativitat i estimula la imaginació a l’elaborar diverses formes.

Com podem veure la joguina de fusta Tangram ens ofereix múltiples beneficis, pot ser utilitzat tant en nens com en adults, de forma individual o col·lectiva i ens permet treballar diverses habilitats com l’orientació espaial, l’atenció, la memòria visual i la percepció de figures, un excel·lent recurs per a treballar la geometria, l’àrea matemàtica i altres dificultades d’aprenentatge.

 

Verónica Ríos

Pedagoga Col 1304

www.pedagoga-tarragona.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *