L’arribada d’un nadó

newbomL’arribada del primer fill és un gran esdeveniment per a qualsevol família, les emocions ens embarguen a l’hora que també apareixen els dubtes.¿Estem preparats?, ¿serem bons pares?, ¿sabrem educar-lo?

És evident que la vida canvia, només un nombre, de dos a tres, fa que passem de ser una parella a formar una família.

Una cop assimilada la notícia, arriba el moment de preparar tot per l’arribada del nadó, decorem i moblem  la seva habitació, i fem les primeres compres, la seva robeta i les seves primeres joguines de fusta. Tot això fa que ja sense la seva presència el notem, aquesta il·lusió va creixent i sense esperar a estar preparats, arriba el moment i donem la notícia a família i amics, ¡el nostre nadó ja ha nascut!

Els primers dies són difícils, existeix una adaptació i a primer instant del seu naixement afloren tot tipus d’emocions i sentiments trobats. aquestos passaran a ser moments únics i inoblidables i con amb ells s’iniciarà un aprenentatge mutu.

L’educació comença en el minut un de la seva arribada, i el joc és indudablement una eina eficaç per a començar a estimular i ensenyar, donat que tot això constituirà la base del seu desenvolupament futur.

Però, ¿cóm estimular al  nadó i quines joguines utilitzar? Tots els moments seran propicis per a poder estimular i ensenyar-li el món que li envolta, aquell que desconeix, així que comencem per estimular i desenvolupar els seus sentits, ja que és el medi per on s’introduiran en contacte amb l’exterior i és el que farà que evolucioni en el seu aprenentatge.

Les mantes infantils, com el Newborn Gym, entre d’altres  models, fomentarà el desenvolupament dels sentits i de les habilitats del  nadó, així com també els sonalls, doudous i accessoris per al cotxet.

Y recordem, el joc és la base per a desenvolupar en els petits els sentits, fomentar la sociabilitat i iniciar l’aprenentatge del món al que han arribat.

Verónica Ríos

Pedagoga Col 1304

www.pedagoga-tarragona.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *